Honing uit Nuenen van Hetty: Hetty heeft een passie voor de bijenteelt en de productie van honing op een duurzame en natuurlijke manier.

voorjaarshoning van hetty s honingHetty's Honing – Wanneer de cellen in honingramen vol met honing zitten en de cellen verzegeld zijn, haalt Hetty de ramen uit de kast en gaat ze de honingramen slingeren. Voorzichtig verwijdert ze de deksels op de cellen oftewel zegeltjes (die gemaakt zijn van bijenwas) en plaatst de honingramen in de honingslinger. Door het honingraam te slingeren wordt de honing uit de cellen geslingerd.

Na het slingeren gaat de honing door een fijne zeef en laat Hetty de honing rusten zodat de luchtbellen en de resterende kleine wasdeeltjes naar boven kunnen stijgen. Vervolgens wordt de honing in potjes gedaan, zonder toevoegingen.

Honing heeft een unieke en gevarieerde smaak omdat bijen nectar en stuifmeel verzamelen van heel veel verschillende bloemen. Hetty verkoopt honing lokaal en laat mensen graag kennismaken met de pure, natuurlijke smaak van honing.

Door op een duurzame en natuurlijke manier honing te produceren hoopt ze anderen te inspireren bewustere keuzes te maken en te genieten van de pure smaken van de natuur.

Lid van Place To Bee | vereniging van imkers

Hetty's Honing Nuenen kun je bij haar aan huis kopen. Neem daarvoor contact op met Hetty.